Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
De activerings e-mail gemist?


Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
25 September 2006, 23:33:13

Pas de kleur aan:
Kleding voor Medische diensten, Reddingsbrigades, Ambulance, GHOR en EHBO!
Zoek:     Geavanceerd zoeken
+  ZiekenhuisForum
|-+  Forums per discipline
| |-+  Verpleegkundigen IC, CCU en SEH
| | |-+  Spoed/SEH
« vorige volgende »
Pagina's: [1] Print
Auteur Topic: Spoed/SEH  (gelezen 208 keer)
Helena
Volledig lid
***
Offline Offline

Geslacht: Vrouw
Berichten: 11


Dit forum is het helemaal !


Spoed/SEH
« Gepost op: 20 Januari 2005, 00:15:36 »

Hey!

I kwerk momenteel als gegradueerd verpleegkundige op orthopedie/vaatheelkunde/NKO heelkunde/tandheelkunde/handchirurgie en ben gevraagd om vanaf maandag op spoedopname te gaan werken. Omdat ik die verandering wel zie zitten, ik wat andere ervaring wil opdoen en mijn collegas nu beu ben (diverse redenen, ff verder lezen!) ben ik hierop ingegaan. Toch ben ik benieuw of ik de stress aankan. Ik kan een week (wel 4 dagen) meelopen en dan wordt ik als volwaardig personeelslid ingezet. Meerijden met de MUG kan niet omdat ik mijn beroepstitel niet heb maar daar ben ik nu toch niet klaar voor  Ik weet het niet. En elke dinsdag volg ik les (Kaderopleiding Nursing, nu zorgmanagement, laatste jaar!).

Ik wil eigenlijk wel wat raad van mensen met ervaring op spoed (SEH). Het klinkt leuk en aantrekkelijk maar is het dat ook? Geef me nog wat extra moed! Alhoewel ik het zie zitten hoor!

Ik werk graag op de afdeling waar ik nu sta maar kan niet  omgaan met de mentaliteit van mijn collega's. De patinet staat niet centraal maar ZIJ staan centraal, spreken over de patient, geven patienten geen privacy, 70% werkt tegen zijn zin of heeft burn-out, zijn onvriendelijk,....................... Ik weet het, schandalig. Bovendien zijn er een paar die weinig doen, oplossing is patiententoewijzing maar dat heeft niet gepakt en werd vierkant geweigerd. Slechts enkelen nemen verantwoordelijkheid en zij zijn het slachtoffer van de "handelingen" van de anderen... Ik heb geprobeerd om dit te veranderen maar het lukt niet. Ook ik word verantwoordelijke als onze heefdverpleegkundige er niet is maar dan word ik meer tegengewerkt dan iets anders. Er komen continu klachten van patienten en die worden weggelachen. Ik kan daar niet meer tegen en het maakt me ziek, daarom dat ik deze kans grijp.

Misschien moet ik meer doen om de afdeling waar ik nu werk nieuw leven in te blazen, maar ik heb echt de kracht niet meer.

Wie geeft me enkele goede tips die me op spoed van pas gaan komen? Raadgevingen? Wat ik zeker moet doen en wat niet?

Ik kijk er best naar uit. Mijn collega's vroegen me vandaag of ik het nu hoog in mijn bol ga krijgen... Huilen ik kan er niet rap genoeg weg zijn! Beschaamd

Helena
Gelogd

I'm a crazy nurse!:-)
Christian
Global Moderator
Erelid
*****
Offline Offline

Geslacht: Man
Berichten: 496

cvdweele@hotmail.com
WWW E-mail
Re: Spoed/SEH
« Antwoord #1 Gepost op: 20 Januari 2005, 17:10:34 »

Ik hoop dat je er ooit nog eens een frisse wind door laat blazen! En anders op een afdeling waar het net zo is. Wat erg!
Veel succes met je nieuwe baan en met je opleiding! Knipoog

Christian
Gelogd

Paul SEH
Global Moderator
Erelid
*****
Offline Offline

Geslacht: Man
Berichten: 2848


Medic will help


E-mail
Re: Spoed/SEH
« Antwoord #2 Gepost op: 20 Januari 2005, 20:10:09 »

Het is allemaal erg persoonlijk. Je moet natuurlijk ook een beetje van spanning houden. Je weet niet van te voren wat er komen gaat. Veel afwisseling tussen hollen en stilstaan. Af en toe hectische momenten. Je werkt met alle specialismen. Dus een brede kijk op alles. 4 Dagen meelopen en dan als volwaardig lid functioneren zie ik niet zo zitten. Bij ons lopen de leerling SEH verpleegkundigen 3 maanden mee als boventallig lid. En dan worden ze pas volledig ingezet. En natuurlijk de SEH opleiding volgen. Dat varieert per instelling waar de opleiding gegeven wordt. Tussen de 1 en 2 jaar.
Persoonlijk vind ik het een geweldige afdeling. Veel variatie in het werk. Aanspreek punt in het ziekenhuis voor veel problemen.
Als je nog vragen heb hoor ik het wel.
Gelogd

SEH-verpleegkundige
Pagina's: [1] Print 
« vorige volgende »
Ga naar:  

Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media

Het ZiekenhuisForum is een initiatief van