Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
De activerings e-mail gemist?


Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
29 Augustus 2006, 05:48:27

Pas de kleur aan:
Kleding voor Medische diensten, Reddingsbrigades, Ambulance, GHOR en EHBO!
Zoek:     Geavanceerd zoeken
+  ZiekenhuisForum
|-+  Forums per discipline
| |-+  Verpleegkundigen Alle specialismen
| | |-+  Verpleegtechnische handelingen op de afdeling
« vorige volgende »
Pagina's: 1 2 [3] Print
Auteur Topic: Verpleegtechnische handelingen op de afdeling  (gelezen 1086 keer)
Nathalie, cardiologie
Senior lid
****
Offline Offline

Geslacht: Vrouw
Berichten: 36


Ik ben gek op Mel...

nathalie@hotmail.com
E-mail
Re:Verpleegtechnische handelingen op de afdeling
« Antwoord #20 Gepost op: 12 Maart 2004, 18:18:23 »

Bij ons wordt op de verpleegafdeling geen NTG gegeven, en de dopamine/dobutamine worden op de CCU ingesteld, waarna de patient naar de afdeling kan komen.
Afbouwen gebeurt wel op de afdeling. Cordarone i.v. op de CCU, en oraal uiteraard op de afdeling. (soms onder tele-bewaking)
Lasix is ook op de afdeling op de pomp. (Bolus door de arts.. Boos)
Aggrastat ook op de afdeling (na PTCA) op de spuitpomp.
Verder worden de i.v. medicaties volgens het protocollenboek i.v.-medicatie gegeven. Al is het bij ons op de afdeling niet gebruikelijk om bijvoorbeeld Antibiotica via een bolus te geven, maar op te lossen in een zakje 100cc NaCl 0,9%. Toch apart he? met bijna allemaal decompensatieklanten...
KCL i.v. mag bij ons volgens protocol alleen gegeven worden via een diepe lijn, niet op de venflon. Dit ivm het wegbranden van de vaten.

Volgens mij heb ik de meeste nu wel gehad.. Knipoog
Gelogd

tevens telemetrieverpleegkundige
iris22
Nieuw lid
*
Offline Offline

Geslacht: Vrouw
Berichten: 2


Pluk de dag en geniet van het leven!

iris_v_d@msn.com
E-mail
Re:Verpleegtechnische handelingen op de afdeling
« Antwoord #21 Gepost op: 29 Augustus 2004, 16:38:02 »

Hoi hoi,

Ik ben afgelopen Juli afgestudeerd aan de HBO-V. Ik heb mijn laatste stage gelopen in het ziekenhuis in Roosendaal waar net over is gesproken.
Nu ga ik per 1 September beginnen aan een verpleegkunde-trainee traject in Rotterdam, waar ik even tussendoor heel veel zin in heb.
Maar die stage in Roosendaal was mijn eerste stage in het ziekenhuis en tevens de laatste stage waar ik mijn verpleegtechnische handelingen op had kunnen halen. Door het beleid wat in Roosendaal gevoerd wordt kan ik nu dus eigenlijk helemaal niks. Ja tuurlijk heb ik het op school wel gehad en zit het in mijn hoofd, maar die routine heb ik niet en dat vind ik heel jammer.
Want van een afgestudeerde verpleegkundige verwacht je natuurlijk wel dat zij zelfstandig bepaalde handelingen uit kan voeren, wat me vrij logisch lijkt.

Gelukkig kan ik door dit speciale traject alle handelingen nog eens goed doornemen (en dan heb ik het enkel over: venflon, venapuntie, pompen en infusen klaarmaken).

Aan de ene kant zeg ik ja, 1e -3e jaars leerlingen zijn daar misschien nog niet helemaal aan toe. Maar als je bijna klaar bent en over 5 maanden bevoegd dan mag het toch wel he.... in ieder geval onder begeleiding dan.
Ik heb gewoon zoveel mogelijk meegekeken en in mijn hoofd opgeslagen... nu nog doen.
Komt allemaal goed, had het alleen liever eerder gedaan!

Zo dat is eruit... groetjes Iris
Gelogd
marion
Erelid
*****
Offline Offline

Geslacht: Vrouw
Berichten: 200

272674305 bouvrouwtje@hotmail.com
E-mail
Re:Verpleegtechnische handelingen op de afdeling
« Antwoord #22 Gepost op: 29 Augustus 2004, 16:41:52 »

Hey Iris,

Allereerst wil ik even zeggen dat zo'n traineetraject zeer de moeite waard is, Heb ik zelf nl ook gedaan, maar dat in het UMCU.
Verder is het vlgs mij in de meeste ziekenhuizen zo dat je bepaalde cursussen moet doen, voordat je aan de slag mag met technische handeling, zoals bijvoorbeeld de IV cursus in het UMCU,
Verder ben je natuurlijk altijd zelf verantwoordelijk voor je handelingen, dus ook al ben je er voor bevoegd, als je je nog niet bekwaam genoeg voelt laat dan altijd een collega meekijken! of t voordoen.
Gelogd

verpleegkundige IC neonatologie
iris22
Nieuw lid
*
Offline Offline

Geslacht: Vrouw
Berichten: 2


Pluk de dag en geniet van het leven!

iris_v_d@msn.com
E-mail
Re:Verpleegtechnische handelingen op de afdeling
« Antwoord #23 Gepost op: 29 Augustus 2004, 16:46:56 »

Hoi hoi,

Bedankt voor de snelle reactie.
Ik hoop ook heel veel te leren van dit trainee-traject. De verantwoordelijkheid als je net van school afkomt is toch vaak erg groot.
Ik zeg niet dat ik die niet aankan, maar het is toch allemaal net iets anders dan stage lopen.
En die verpleegtechnische handelingen, dat komt vast allemaal goed en leren dat doe je snel. Misschien ligt het ook wel aan mij, ik wil altijd alles gelijk weten en kunnen, maar ja dat gaat niet altijd.
Vind het heerlijk om in een team te werken, maar ook zelfstandig.

Alles komt goed! Zo zei een cli�nt tijdens mijn vierde stage eens.

Groetjesss ; Lachen
Gelogd
Tanja
Gast


E-mail
Re:Verpleegtechnische handelingen op de afdeling
« Antwoord #24 Gepost op: 30 Augustus 2004, 15:43:01 »

Wij  plaatsen geen venflons, mag wel, maar doen we niet omdat we erg veel patienten hebben met prednisonhuid en bijbehorende slechte aderen. Patientne die voor chemo komen, moeten so-wie-so door de arts geprikt worden. Wel bolus geven, maar dit doen we via de druppelkamer (via het bijspuitpunt). Dat is meestal lasix en antibiotica. Werk op een longafdeling, en wij mogen na authorisatie ook diep bronchiaal toilet doen, na authorisatie chemotherapie geven. En we passen ook niet-invasieve beademing toe op de afdeling (Bi-PAP), voor de slaap-apnoe patienten C-PAP.
Gelogd
gootje
Junior lid
**
Offline Offline

Geslacht: Vrouw
Berichten: 6


ben benieuwd!


Re:Verpleegtechnische handelingen op de afdeling
« Antwoord #25 Gepost op: 1 September 2004, 00:46:38 »

hallo allemaal,

In het ziekenhuis waar ik ben opgeleid en ook waar ik nu werk, worden geen venflons op de afdeling ingebracht. Ik heb het ook niet geleerd tijdens de opleiding. Maar in de nieuwe opleiding wordt het nu wel geleerd. Het mag alleen nog steeds niet gedaan worden helaas.
Lasix pompen doen wij wel. bolus gevennmoet de arts altijd doen, wij mogen alleen zakjes met verdunnignen aanhangen en niks rechtsstreeks spuiten. dat is voorbehouden aan Ic, een ccu verpleegkundigen( en ook seh?)
Nitro pompen ken ik niet.
En wij hebben op de afdeling( orthopedie) de mogelijkheid voor patienten om na Ok een morfine pomp te gebruiken, vaak als de spinaal niet gelukt is, deze kunnen ze dan zelf indrukken op het moment van pijn. Deze wordt dan door de anaesthesist van tevoren ingesteld op een maximum aantal mg morfine etc.

KCL laten wij gewoon in een perifeer infuus inlopen. Bij langdurig AB gebruik iv krijgen patienten wel vaak een lange lijn.

IN het ziekenhuis waar ik ben opgeleid moesten trouwens de artsen langskomen om een epiduraal of een lange lijn te verwijderen, waar ik nu werk mogen wij dat wel weer zelf.
Er zijn idd erg veel verschillen als ik de berichten zo lees. En waarop is dat allemaal gebasseerd he? Ik vind dat dat toch eigenlijk landelijk geregeld zou moeten zijn.  
Nu ik in een ander ziekenhuis werk zie ik trouwens ook hoe verschillend de opleidingen zijn per ziekenhuis.
Gelogd
Vlekkie
Erelid
*****
Offline Offline

Geslacht: Vrouw
Berichten: 845

Verpleegkundige algemene chirurgie

vlekkie_22@yahoo.com
E-mail
Re:Verpleegtechnische handelingen op de afdeling
« Antwoord #26 Gepost op: 1 September 2004, 20:29:49 »

Bij ons op afdeling wordt KCL tot een max van 9 gram per dag via een perifeer infuus gegeven, mits er geen centrale lijn aanwezig is. Er mag dan maximaal 3 gram in een kolf van 500cc infuus gespoten worden. Soms wordt er via een pomp 12 gram per 24 uur gegeven via een centrale lijn.

Verder komt het sporadisch voor dat we een dopa-pomp hebben. Ik dacht altijd dat dat iets voor de IC was, maar daar denken ze bij ons toch anders over...

Van sommige medicatie mogen we wel bolussen iv geven, soms wordt er echter toch voor het zakje gekozen. Sommige collega's geven bijvoorbeeld Augmentin 1,2 gram direct op de naald (wanneer enkel een waaknaald aanwezig is). Zelf doe ik het dan in een zakje en maak er een kortlopend infuus van.
Gelogd
Pagina's: 1 2 [3] Print 
« vorige volgende »
Ga naar:  

Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media

Het ZiekenhuisForum is een initiatief van