ZiekenhuisForum

Algemeen => Oproepen => Topic gestart door: leerling vpk op 22 februari 2004, 15:31:48Titel: stage in het buitenland
Bericht door: leerling vpk op 22 februari 2004, 15:31:48
Hallo!

Ik wil graag mijn extrene stage van 10 weken in het buitenland volgen.
heeft iemand hier ervaring mee, of tips?

Groetjes!


Titel: Re:stage in het buitenland
Bericht door: alie op 28 februari 2004, 14:50:45
Hallo llverpleegkundige,
Ik heb twee stages in Belgie gelopen en het is echt een aanrader. Je leert heel anders te kijken naar de zorg in het buitenland en automatisch ook in Nederland. Veel succes en plezier mocht je gaan.

groetjes Alie


Titel: Re:stage in het buitenland
Bericht door: zustertje20 op 13 september 2004, 19:38:20
Hoi,
Ik heb op de MBO-V 3 buitenlandse stages gedaan, waarvan 2 in Belgie en 1 in Israel.
Als je vragen hebt hoor ik het wel via mijn mail.
Groetjes Anne


Titel: Re:stage in het buitenland
Bericht door: traumaheli op 15 september 2004, 19:59:44
kijk eens op

http://www.wilweg.nl (http://www.wilweg.nl)
en de intro van de site:

Een poosje voor studie of stage naar het buitenland; veel studenten aan hogescholen en universiteiten spelen met die gedachte. Deze site is bedoeld om je een eind op weg te helpen. Als je na het bekijken van deze site nog vragen hebt, kun je je daarmee wenden tot het bureau buitenland of internationaal contactpunt van je onderwijsinstelling.

dus ik zou zeggen bekijk die site eens, misschien heb je er iets aan.


Titel: Re:stage in het buitenland
Bericht door: Paul SEH op 15 september 2004, 23:50:10
Handige site. Staat erg veel info op.  :)


Titel: Re:stage in het buitenland
Bericht door: traumaheli op 15 september 2004, 23:56:15
stond op een poster op school (moest ik vanmiddag ff wezen) en ik dacht gelijk terug aan de vraag die hier stond, dus ik den kff onthouden...


Titel: Re:stage in het buitenland
Bericht door: devildaphne op 16 september 2004, 11:57:15
hoi,

ik heb voor mijn opleiding MBO-v (Bol) 2 buitenlandse stages gelopen, 1keer 3 weken in zweden en 1 keer 10 weken in een duits ziekenhuis, bij mij werd het door de school geregeld maar ik weet niet hoe het bij jou zit. ik vind het zeker de moeite waard, in het begin is het zeker niet makkelijk, je hebt een hele omschakeling de taal, de zorg die anders gegeven wordt. maar als je eenmaal gewend ben kunje ontzettend veel leren. je bekijkt de zorg in nederland dan met andere ogen.  ik kan je ook zeker aanraden om als de mogelijkheid er is, deze kans te benutten. ik wens je alvast veel plezier als je gaat
als je vragen hebt hoor ik het wel
groetjes Daphne


Titel: Re:stage in het buitenland
Bericht door: Christian op 16 september 2004, 23:26:10
Ik mis een echte reden om in het buitenland stage te gaan lopen. Om te leren wat de verschillen zijn schiet je volgens mij niet veel mee op, wil je de verschillen dan gaan wegwerken ofzo? Voegt het echt iets toe aan je kennis? Als er in andere landen op een andere manier wordt gewerkt, is dat toch alleen verwarrend? Ik zou denken: ik ben blij dat ik m'n vaardigheden die ik in Nederland moet kunnen onder de knie heb... 8)

Ben benieuwd! ;)

Christian


Titel: Re:stage in het buitenland
Bericht door: ANY op 17 september 2004, 01:55:23
Het lijkt me juist wel de moeite waard; een ander perspectief op de zorg, omgaan met een andere cultuur en zelf eens een keer een buitenlander zijn.
Annemiek


Titel: Re:stage in het buitenland
Bericht door: Kylton op 17 september 2004, 02:28:01
Het lijkt mij ook zeker zinvol en leerzaam om een stage in het buitenland te lopen. Je leert werken met andere technieken, protocollen en materialen e.d., die je wellicht in Nederland zou kunnen introduceren.
Omgekeerd neem je kennis en vaardigheden mee, die vernieuwend kunnen zijn in het buitenland.

Als je de mogelijkheid hebt om een buitenland-stage te doen, zou ik het zeker doen!


Greetz.


Titel: Re:stage in het buitenland
Bericht door: Vlekkie op 17 september 2004, 08:55:44
Zelf heb ik mijn eind-stage van de HBO-V in het buitenland gedaan, in België welteverstaan. En ik moet zeggen dat het zeker heel erg leerzaam is. Je leert in het buitenland zeker heel veel dingen die in Nederland ook bruikbaar zijn, die je hier ook kunt gebruiken. Je hebt toch te maken met een heel andere cultuur en manier van omgaan met dingen. Verder neem je, zoals al eerder is gezegd, je eigen manier van werken zoals je hier gewend bent mee naar daar. Daar kunnen je collega's in het buitenland ook wat van opsteken.

Ik vind het zeker aan te raden, als je de kans krijgt, om een stage in het buitenland te doen!!! Het zal in het begin zeker niet makkelijk zijn en het is zeker wennen, maar je kunt er erg veel van leren.


Titel: Re:stage in het buitenland
Bericht door: Christian op 17 september 2004, 17:44:55
Oké, je steekt er wat van op, maar zitten de Nederlandse ziekenhuizen ook te wachten op mensen die hun ervaring, opgedaan in het buitenland, willen delen of willen toepassen? Of denk ik nu te zwart/wit over ziekenhuizen?

Christian


Titel: Re:stage in het buitenland
Bericht door: Jacques Schenk op 17 september 2004, 20:20:59
maar zitten de Nederlandse ziekenhuizen ook te wachten op mensen die hun ervaring, opgedaan in het buitenland, willen delen of willen toepassen? Christian

Nou ja het zegt in ieder geval wel iets over de persoon van de stagiair, durft uitdagingen aan te gaan, kiest niet voor de weg van de minste weerstand, toont initiatief etc ....

Voor ons is Rotterdam trouwens verder weg als Antwerpen, dus Belgie als buitenland is wel erg relatief.
Regel je iets in Israel zoals hierboven genoemd dan is dat inderdaad wat anders


Titel: Re:stage in het buitenland
Bericht door: Christian op 18 september 2004, 13:37:25
Je hebt gelijk, Jacques, maar wat ik me dus afvraag: is de Nederlandse zorg bereid om die opgedane ervaringen van jou (als verpleegkundige) te gebruiken. Nu zeg ik het niet meer wat ik bedoel hoor, ik wil eerst gewoon antwoord op deze vraag. ;)

Christian


Titel: Re:stage in het buitenland
Bericht door: Jacques Schenk op 18 september 2004, 20:20:16
Ik snap je vraag Christian, maar je moet niet het idee hebben denk ik dat je het vak leert op je stage, je mag meekijken en meewerken, maar ik denk dat dat gene wat je op je stage leert meer voor je zelf van waarde is als voor je toekomstige werkgever, de echte praktijk leer je toch pas bij je eerste baantje. Maar misschien heb ik het wel mis hoor, bij de stages die ik tijdens mijn schoolopleiding gelopen heb was dat wel zo.

En verder, buitenlandse verpleegkundigen kunnen in Nederland ook werken en die hebben jaren in het buitenland gezeten en kennen de nederlandse opleiding helemaal niet ............

Maar ik ben ook benieuwd wat de ervaringen van anderen zijn.


Titel: Re:stage in het buitenland
Bericht door: Vlekkie op 19 september 2004, 16:56:14
Ik vind dat je door een stage in het buitenland anders leert kijken naar het zorgverlenen. Zelfs in België heeft men een heel andere kijk op het verlenen van zorg, de organisatie van bijvoorbeeld een ziekenhuis en afdeling en je komt met een vreemde cultuur in aanraking. In principe komt het natuurlijk allemaal op het zelfde neer: het verlenen van de best mogelijke zorg aan een patient. De verpleegtechnische handelingen etc. zijn in België hetzelfde als in Nederland, maar de zorg is er bijvoorbeeld heel anders georganiseerd. De hiërarchische structuur daar in een ziekenhuis is bijvoorbeeld al totaal anders dan hier in Nederland, en hier kun je al heel veel van leren. Verder is ook de cultuur totaal anders dan die hier bij ons in Nederland, er zit echt een wereld van verschil tussen, ondanks het feit dat België niet zo ver weg hoeft te zijn.

Verder gaat het denk vooral om ervaringen die je opdoet voor je eigen persoonlijke ontwikkeling. Het is een ervaring die je meeneemt in de rest van je leven en carrière.

Of een ziekenhuis zit te wachten op een verpleegkundige die in het buitenland ervaring heeft opgedaan??? Ik vraag me af waarom niet. Je bent en blijft een verpleegkundige, al dan niet met een Nederlands diploma, en je hebt een (basis)pakket ervaring. Er zit ook verschil in het feit of je in Nederland in een perifeer of academisch ziekenhuis bent opgeleid, toch?

Verder vind ik persoonlijk dat je tijdens je stage de beginselen van het vak onder de knie krijgt. Je legt een basis voor je verdere carrière, de kennis breid je uit door je werk. Je krijgt tijdens een stage en je opleiding wel een bepaalde visie op het verplegen, ook door invloeden van je werk en opleidingsinstituut.

Nou, ja toch nog een heel verhaal geworden en ik wacht op reacties van anderen, ben benieuwd wat een ander er allemaal van vind en denkt.


Titel: Re:stage in het buitenland
Bericht door: Paul SEH op 19 september 2004, 19:34:51
Zelf heb ik geen stage gelopen in een buitenlands ziekenhuis. Achteraf vind ik dat wel jammer. Ik zou wel eens een paar dagen op een SEH in het buitenland willen meelopen. Hoe is de organisatie.
Een aantal collega's hebben wel in het buitenland gewerkt. En een aantal positieve dingen meegenomen naar hier. Denk maar aan bepaalde hulpmiddelen. Spoeling voor een oog bijvoorbeeld (komt uit Groot Britannië).


Titel: Re:stage in het buitenland
Bericht door: mw op 27 september 2004, 22:24:40
ben zelf 3 maanden op stage in het buitenland geweest, en als ik weer zou moeten kiezen zou ik dat zo doen!!
top maanden gehad, kennis gemaakt met de verschillende culturen, protocollen, aanpak en vooral contact met de andere medewerkers.
Ik zat bij met nog 3 NL in een groep van de eigen leerlingen, je wordt zo in de groep opgenomen en zij kunnen je wegwijs maken (zowel cultureel/land als ziekenhuis/school)
Als je de kans krijgt moet je die pakken en het telt zeker mee op je CV, want moeten ze na afstuderen kiezen tussen jou of andere student dan kan je altijd hierop terug verwijzen, dat je deze uitdaging aandurfde, dus waarom die nieuwe baan niet :P

Niet te lang overnadenken, gewoon doen!!


Titel: Re: stage in het buitenland
Bericht door: zustertje20 op 30 januari 2005, 14:26:28
Een buitenlandse stage staat zeker goed aangeschreven op je CV. Zeker als het ook nog eens een Academisch Ziekenhuis is.


Titel: Re: stage in het buitenland
Bericht door: Nienke op 9 maart 2005, 20:08:59
Ik zit nu voor mijn diff stage in Belgie (Brugge). En kan het iedereen aanraden, het is niet zo heel verweg. Maar het is zo ontzettend anders dan in Nederland. En ze zijn er heel erg kundig. Dus leren zul je er zeker!!

Succes ermee,

          Groetjes Nienke


Titel: Re: stage in het buitenland
Bericht door: knorretje op 10 april 2005, 10:47:28
Hoi llverpleegkundige,

Heb je inmiddels al stage gelopen in het buitenland? Ik heb vorig jaar een half jaar in Bocholt (duitsland) gezeten. Ik vond het echt heel erg leerzaam en vond het een leuke tijd. Ben wel benieuwd naar jou eventuele ervaring als je er al bent geweest?

Greetz Knorretje


Titel: Re: stage in het buitenland
Bericht door: merel op 18 april 2005, 16:40:29
hai allemaal,
inderdaad het lijkt me ook alleen maar leerzaam om in het buitenland stage te lopen. soms kan het ook niet anders omdat er in nederland vaak al niet eens meer plek is om in een ziekenhuis stage te lopen, er is mij aangeboden om in leuven 20 weken (differentiatie stage) te doen, moet er wel nog even over nadenken hoor, want ik moet daar zelf iets huren enzo.. (kost allemaal geld) en ik zou dan alleen gaan, en zonder een medeleerling is het misschien ook minder??
maar goed/
ik hoorde trouwens dat ze in belgie veel makkelijker zijn dan in nederland, zoals infuus inbrengen is daar heel normaal als het door een vpk wordt gedaan,
maar goed
groetjes


Titel: Re: stage in het buitenland
Bericht door: Patries op 18 april 2005, 17:37:38

ik hoorde trouwens dat ze in belgie veel makkelijker zijn dan in nederland, zoals infuus inbrengen is daar heel normaal als het door een vpk wordt gedaan,


Klopt, evenals bloedafnemen, zelf als leerling mag je deze handelingen doen. Ik heb het 8 maanden erg naar mijn zin gehad in Antwerpen maar het is wel een verschil met Nederland hoor!! echt ouderwets nog daar, terwijl de verpleegkunde opleiding daar naar mij idee 10x beter is maargoed


Titel: Re: stage in het buitenland
Bericht door: Nienke op 18 april 2005, 22:40:11
Het klopt inderdaad wat jullie zeggen. Wat betreft verpleegtechnische handelingen heb je in Belgie een goede leerschool. Je mag daar werkelijk alles doen, van bloed prikken tot infusen plaatsen, noem maar op.

Ik zelf ben bijna klaar met mijn stage in Belgie (brugge) en heb er geen moment spijt van gehad!! Je leert er namelijk zo veel.
Ben het met patries eens, dat ik wel het idee heb dat hun opleiding iets beter is.

Mocht je vragen hebben over stage in Belgie mag je me altijd mailen!!
                           Groetjes Nienke


Titel: Re: stage in het buitenland
Bericht door: knorretje op 20 april 2005, 19:01:31
Hoi allemaal,

Dat geld ook voor Bocholt in Duitsland. Ik mocht daar ook veel meer als wat ik nu hier in Nederland mag. En het is idd ook wat ouderwets. En er zijn nog wel dingen die ik op kan noemen in Bocholt waar ik even over naar moest denken.

Maar ondanks dat het was echt vet cool

knorretje


Titel: Re: stage in het buitenland
Bericht door: Jaix op 7 juni 2005, 03:45:17
Hallo,
Ik heb ook stage gelopen in Engeland in het Rotherham,District General Hospital.
Het was een unieke ervaring die ik nooit had willen missen. Het is wel wennen een andere cultuur, maar je leert er zo veel van.
Ik hoop voor je dat het gaat lukken!! Ik vond het super en zou het zo weer doen


ZiekenhuisForum | Powered by SMF 1.1 RC1.
© 2001-2005, Lewis Media. Alle rechten voorbehouden.