ZiekenhuisForum

Het Kippenhok => Het Kippenhok! => Topic gestart door: Jens Schouten op 5 november 2004, 07:00:15Titel: vlaamse wondzorg
Bericht door: Jens Schouten op 5 november 2004, 07:00:15
Een patiënt is gevallen en heeft een wondje op zijn voorhoofd. De nieuwe vlaamse assistent komt erbij: "Awell, awell, da's lang geleden dat ik genaaid heb." De patiënt: "Nou, dokter, zo precies moest ik het ook weer niet weten!" Op deze zaal bleef geen oog meer droog!


Titel: Re:vlaamse wondzorg
Bericht door: Cootje op 19 november 2004, 02:28:39
 ;DIk heb een belgisch klasgenootje...
We hadden les en er werd gevraagd waar men t meest nauwkeurig de lichaamstemperatuur konden meten...
Zij riep meteen heel enthousiast door de klas:in de poep! (vertaald is dat dus rectum...ga regelmatig met vlamingen om) waarop iedereen dus ook nogal in de lach schoot...

Dit klopt volgens een van mijn docenten niet trouwens....oor is nauwkeuriger volgens hem omdat dat dichterbij de 'regelaar' in de hersenen zit... ??? op mijn doktersassistente opleiding heb ik ook geleerd:rectaal is t nauwkeurigst.


Titel: Re:vlaamse wondzorg
Bericht door: Vlekkie op 19 november 2004, 12:58:55
Bij metingen in het oor kun je heel snel (veel) afwijken door verkeerd te meten. Wanneer de temperatuur op de juiste manier is gemeten, is het inderdaad de beste meting.

Tijdens mijn stage in België heb ik ook heel veel belse woorden en uitdrukkingen geleerd. Zo zei een patiënt dat ie moest afgaan, maar het niet lukte. Kom je er later achter dat ie gewoon moeite had met ontlasting krijgen...


Titel: Re:vlaamse wondzorg
Bericht door: Patries op 23 november 2004, 12:32:47
Dat zijn idd heel herkenbare dingen voor mij, ik heb ook in belgie stage gelopen en ik moest wel even wennen in het begin.

Ik bedoel: als ze tegen mij zeggen: "ik moet naar de koer" dan denk ik niet meteen aan de w.c.
of "ik ga subiet de lavabo kuisen" (ik zo zometeen de wastafel schoonmaken.

Een van de eerste leerlingen van onze school die naar belgie ging is in een belgisch ziekenhuis bijna geschorst omdat ze aan een patient vroeg of dat hij moest poepen....  tja, in belgie heeft dat net een iets andere betekenis nl de liefde bedrijven.

en zo zijn er nog tal van woorden..


Titel: Re:vlaamse wondzorg
Bericht door: Vlekkie op 23 november 2004, 15:33:30
Je moet inderdaad de eerste tijd goed uitkijken met wat je zegt.


Titel: Re: vlaamse wondzorg
Bericht door: Cootje op 4 december 2004, 16:56:12
'afgaan' zeggen nederlands limburgers ook tegen ontlasting produceren.


Titel: Re: vlaamse wondzorg
Bericht door: Coclico op 14 mei 2006, 12:19:15
Tja Nederlandse stagiars die bij ons komen hebben ook wel een vreemde taal hoor. ;D Maar is wel grappig.

Ene als je op de geriatrie zit is het nog leuker daar klappen de patiënten allemaal om ter plats! Waar je als 22 jaige Belg het soms ook niet begrijpt.

Zeg dat van "naar de koer" moeten, wacht maar tot ze zeggen dat ze naar Charles moeten of naar Pierepol.(plaatselijke dialect dat ik ook niet kende :o)

 ;D

Maar ergens is het wel vreemd dezelfde taal en zoveel verschillend, ik heb veel nederlandse vrienden en eentje is ook pleeg amai wat is het soms moeilijk om elkaar te begrijpen!ZiekenhuisForum | Powered by SMF 1.1 RC1.
© 2001-2005, Lewis Media. Alle rechten voorbehouden.