Gebruikers::In- en uitloggen

Begin
Gebruikers
Registratie
nice arrow In-en uitloggen
Profiel
Berichten posten
IM (Instant Message)

In- en uitloggen

Inloggen
Uitloggen
Wachtwoord vergeten

Inloggen

Zodra je je geregistreerd hebt, of terugkeert op een YaBB forumsite, kun je inloggen op de betreffende forums. In de menu balk van het forum vind je een button of tekstlink getiteld "Log in". Als er "Log uit" staat, dan ben je al ingelogd. Dit is het geval als je al eens eerder ingelogd hebt en gekozen hebt voor de mogelijkheid om het forum te laten "herinneren" wie je bent door het aanvinken van 'blijf ingelogd'. Met deze functie wordt een cookie (een klein bestandje) op je PC geplaatst. Zodra je kiest voor "Login" zal je gevraagd worden om je gebruikersnaam en wachtwoord. Als je een correcte combinatie van beiden invoert dan kom je in het forum terecht.

Uitloggen

Als je klaar bent met het bezoek aan het forum dan kun je besluiten om uit te loggen. Misschien deel je je PC met iemand anders, en in dat geval zul je willen uitloggen voordat je het forum verlaat. Als je ingelogd bent, dan zie je "Log uit" in het forum menu, muisklik hier op en het forum zal je gebruikersnaam uitloggen.

Wachtwoord vergeten

Als je probeert in te loggen op het forum maar je bent je wachtwoord vergeten of je bent het verloren, dan kun je het terugontvangen met behulp van de optie Wachtwoord vergeten. Op het inlogscherm, net onder de inlog button, staat "Wachtwoord vergeten?". Klik hierop om naar het 'Wachtwoord vergeten' formulier te gaan. Voer je gebruikersnaam in dit scherm in en druk op de 'Zenden' button. Je wachtwoord wordt dan verzonden naar het email-adres dat je opgaf toen je je gebruikersnaam registreerde.