Gebruikers:: Instant Message

Begin
   Gebruikers     
    Registratie
    In- en uitloggen
    Profiel
    Berichten posten
   IM (Instant Message)
    

Instant Message

Instant Messaging

YaBB heeft te maken met 'community' en 'communicatie'. En er zijn vele manieren om te communiceren: Berichten posten op het forum, Instant Messaging, E-mail, ICQ, AIM en YIM. Uiteraard zijn alle methoden van communiceren alleen beschikbaar voor leden. Een uitzondering vindt plaats als de forum beheerders besluiten om gasten toe te staan berichten te posten op de forums: in dat geval is het enige dat niet-geregistreerde gebruikers NIET mogen het bekijken van de forum-ledenlijst en het verzenden van persoonlijke berichten aan forum-leden.

Instant Messaging

Hoewel e-mail een goede manier is om privé te communiceren met andere leden, heeft het enkele nadelen: je moet je email-programma openen om emailberichten te typen en te versturen; de ontvanger moet ook zijn/haar email-programma openen; de ontvanger moet zijn/haar email checken en je bericht komt ergens tussen alle andere binnenkomende emails binnen en soms kan het minuten tot zelfs uren duren voor je email de ontvanger bereikt.

Als alternatief voor email, biedt het YaBB forum een snellere, meer privé methode. Instant Messaging op de forums verschaft onmiddelijke bezorging aan de ontvanger zijn/haar privé mailbox. De post wordt geheel verzonden en ontvangen door het YaBB forum zelf, dus noch jij als verzender, noch de ontvanger hoeven een ander programma te openen of het YaBB forum te verlaten. Instant Messaging verschaft de verzender en ontvanger ook meer privacy: Niemands echte email-adres wordt onthuld als hij/zij dat zelf niet wil (zie Profiel). Instant Messages laten alleen de naam en 'forum-look' van beide partijen zien.
Als een ontvanger niet online is, wachten Instant Messages in de IM box van et betreffende forumlid totdat hij/zij opnieuw inlogt en ze handmatig leest en/of verwijdert. YaBB Instant Messages is een zelfbeheerd, zeer privé email systeem.